onsdag 7 maj 2008 | Skriven av:

DN skriver om KU och förra statssekreteraren.
Givetvis är det allvarligt att bli kallad till konstitutionsutskottet (KU). Så visst måste det kännas lite pirrigt för alliansens f.d. statssekreterare. Det är konstigt att hon inte vill komma. Hon hade en hög tjänst med ett stort ansvar. Borde hon inte vilja förklara sig och få ärendet utagerat?

Hon har inte gett någon motivering till varför hon inte vill komma till KU. Hon vill i stället svara på frågorna skriftligt.
Det är givetvis inte OK!
Skriftliga svar är bättre än inga alls men detta innebär att KU inte kan ställa kompletterande frågor.

Alliansen ryade mycket om förra regeringens hantering av tsunami-katastrofen. Man kan undra hur det gått om det hänt en tsunami-katastrof medans alliansens högsta tjänsteman, som dessutom var i tjänst?
Att vara i tjänst och sitta på krogen och konsumera alkohol är allvarligt. Att dessutom vara högsta ansvariga tjänsteman för landets krishantering gör saken mer allvarlig.

KU-förhör med statsministern hålls på fredag denna vecka.
Sista ordet är ännu inte sagt i detta ärende.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Gubben skriver:

    Allvarligt! Nej, löjligt!

  2. Yngve skriver:

    Vad är som är löjligt?

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>