onsdag 15 april 2009 | Skriven av:

maskros_25cm Vilka kunskaper får en avstängd elev och var kommer de att ta vägen, säger Miljöpartiets språkrör Maria Wetterstrand om regeringens nya förslag om hårdare tag i skolan.

– Jan Björklund har missuppfattat problemet. Istället för resurser till skolan levererar Björklund bara fler varianter av straff. Stökiga elever behöver fler vuxna i skolan. Att slängas ut på stan är förödande för dem, säger Maria Wetterstrand.

– Skolans huvuduppgift är att ge eleverna kunskaper för livet. Jan Björklunds förslag till ändring i skollagen innebär i praktiken att skolplikten avskaffas och att elever som verkligen behöver undervisning och stöd från vuxna kan portas från skolan, säger Miljöpartiets skolpolitiske talesperson Mats Pertoft.

– Att inte klara av att ta hand om en elev i skolan är ett misslyckande. Men att stänga eleven ute är som att sopa problemet under mattan. Det löser inga problem. Med en skola som utgår i från individens villkor behöver skolan klara av att ge tidskrävande elever mer hjälp och uppmärksamhet. Det är bättre att all den lärararbetstid som skulle läggas ner för kvarsittning och försittning i stället används i förebyggande syfte, säger Mats Pertoft.

– Jan Björklunds modell med avstängning av barn gör att barnen blir extremt utelämnade till enskilda lärares och rektorers godtycke. Rättssäkerheten är hotad, säger Maria Wetterstrand.

Kategori: skolpolitik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>