måndag 28 april 2008 | Skriven av:


Östkraft har gjort en undersökning “Skulle du vilja producera egen el från sol eller vind?”. Resultatet blev inte oväntat “Svenskarna vill göra sin egen el”.
Nu startar Östkraft en särskild fond för egen-el-projekt. Man avsätter 45 öre per månad per privatkund på den fasta årsavgiften som tillförs en fond. Vilket innebär att över 1 miljon kronor per år kan delas ut till olika projekt.

“- Man ska kunna söka medel ur vår fond för att till exempel göra vindkraftsmätningar, att bygga balkongel eller undersöka om det går att bygga ut bäck för elproduktion, säger Arne Andersson, affärsområdeschef på Östkraft, till Ny Teknik.”

Trevligt initiativ. Ska bli intressant att se vilka projekt man ansöker om att förverkliga.

Kategori: energi, klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>