torsdag 24 april 2008 | Skriven av:

På dagens Ungdomsting blev det mycket diskussion om alliansens hanterande av det ungdomspolitiska programmet. Det blev även en hel del Skånetrafikdiskussion och mest handlade det om priset på resorna.
Tyvärr kan man inte bara sänka taxan och så är alla problem lösta. Just nu är kapacitetsproblemet det allra största. Då räcker det inte att sänka taxan. Antal resenärer ökar redan så mycket att det är svårt att svälja alla nya resenärer.
Jag kan dock tycka att vi inte har lyckats att få ett bra system för ungdomar och barn. Mycket krut har lagts på de som kan betala. I alla fall har vi inte lyckats att få information om hur man kan minska sina resekostnader.

För att öka kollektivtrafikens attraktivitet krävs insatser på alla nivåer, riks, region, kommun och det personliga planet.

På ungdomstinget jämförde man kontantpris med bensinpriset. Kontantpriset är det dyraste sättet att åka kollektivt. Enbart genom ett rabattkort sänker man sina kostnader med 20 % för vuxna och 40% för ungdom.
Dvs en resa Lund – Genarp kostar 33 kr kontant, 26,40 med rabattkort vuxen och 16 kr rabattkort ungdom upp till 19 år.
Sedan finns det speciella kort Skolkort, Fritidskort.
Satsningar på barn och ungdomar är extra viktiga. Genom att dana i mer klimatvänliga resmönster i unga år ger det helt andra möjligheter att skapa ett hållbart samhälle.

Många pratar att tillväxt är enda lösningen genom att tillväxt skapar pengar som kan lösa våra miljöproblem. Man glömmer oftast att just tillväxten skapar problem med t.ex. transportinfarkter. Som det mesta överkonsumerar människan så även när det gäller resor.

Frågan kommer säkert tillbaka i ungdomstinget.

En liten överraskning var att Ungdomstinget fick 15 000 kr från Skandia.

Ungdomstinget avslutades med tårtkalas eftersom det var det 20.e tinget. Tyvärr inget veganalternativ. Inte riktigt sant det fanns ju ekologisk frukt.

Läs mer om Ungdomstinget!

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>