torsdag 27 mars 2008 | Skriven av:

Trots att socialministern tidigare, när det riktades skarp kritik mot förslaget om nya sjukregler, backade och försäkrade att det nya förslaget inte skulle ge ökad social utslagning så blev det inte så mycket av detta.

Nu när förslaget läggs visar det sig att man inte direkt har lättat på reglerna utan snarare skärpt kraven.

Alltså slår regeringens politik mot de som redan har det svårt. Inget konstigt egentligen eftersom den regeringen prioriterar höginkomsttagare och de välbeställda. Ett exempel på detta är t.ex. fastighetsskatten.

Nu sätter man en tidsgräns som att man måste bli frisk inom ett år. Ett år är visserligen en lång tid men ibland är det inte så lätt att bli frisk. Tyvärr verkar regeringen anse att de som är sjuka egentligen är så sjuka. Pressar man dem lite så blir de friska.

Fler skulle säkert må bättre om man ökade tryggheten och gav de sjuka stöd att bli starkare och friska.

Gunvor G Ericson, Miljöpartiets ledamot i socialförsäkringsutskottet, välkomnar socialdemokraternas förslag om samordning av trygghetssystemen för långtidssjuka. Det ligger i linje med Mp:s förslag om arbetslivstrygghet.

– Ylva Johansson går visserligen inte lika långt som Miljöpartiet i sitt förslag om bättre samordning för långtidssjuka, men en bra bit på vägen, säger Gunvor G Ericson.

Dessutom borde man jobba med ett trygghetssystem där t.ex. långtidssjukskrivna inte ska bollas runt mellan olika myndigheter.

Kategori: socialpolitik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>