onsdag 26 mars 2008 | Skriven av:

Arbetet med att ta fram en ansökan för att bli kulturhuvudstad 2014 är i gång, helst skulle jag vilja ha skrivit i “full gång”. Tyvärr är jag lite osäker om det är så.
Miljöpartiet har under en längre tid försökt få fram en tidsplan som visar hur “den skrivna ansökan” ska förankras. Dels måste projektet förankras hos politikerna och dels måste det förankras hos lundaborna.

På kvällens kultur- och fritidssammanträde ska en skrivelse från miljöpartiet behandlas. Skrivelsen vill att nämnden ska ta en tidsplan som möjliggör att ansökan kan förankras politiskt.
Miljöpartiet har varit kritiska till projektet och är fortfarande kritiska men vill inte bara säga nej. Vi vill att de pengar vi satsar ska användas på ett bra sätt. Hittills har det använts cirka 30 miljoner.

Det är lite mer än ett halvår tills ansökan ska vara klar. Ännu har det inte lagts fram så mycket material som beskriver hur kulturhuvudstadsåret ska genomföras. Hittills har projektet inte kunnat behandlats politiskt. Det finns dock en styrgrupp där alla partier inte är representerade.
Det är lite pinsamt att styrgruppen inte har sett till att det har presenterats en tidsplan där man kan se hur projektet ska förankras.

Alla partier utom miljöpartiet tycks tycka att har blivit informerade i alla fall är det vad man säger på sammanträden. Frågar man utanför de politiska rummen verkar få känna till något om projektet.

Frågan är hos vem har man förankrat projektet?

Förhoppningsvis kommer förankringen att start nu!

Kategori: kultur
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>