fredag 6 februari 2009 | Skriven av:

banner-bygg-om-sverige Idag går en tredjedel av all energi i Sverige till bostäder, för att värma upp våra hem och förse oss med vatten och el. Faktum är att vi bor på samma resurskrävande och ineffektiva sätt som för trettio år sedan. Bostadssektorn måste bli klimatmässigt hållbar.
Med en annan politik skulle energianvändningen i bostadssektorn kunna halveras.

Runt om i landet finns nybyggda hus och bostadsområden där energianvändningen mer än halverats med hjälp av bättre material, tjockare väggar och smartare ventilation.

Miljöpartiet vill att det som idag är miljövänliga försök blir till en grön standard. Vi vill bygga om Sverige. Det så kallade miljonprogramsbeståndet som byggdes under perioden 1960-1975 står inför stora renoveringsbehov. Här finns ett gyllene tillfälle att i samband med renoveringarna genomföra klimatsmarta energieffektiviseringar, skapa trivsammare områden och nya gröna byggjobb.

Men det krävs politiska beslut och handlingskraft. Hyresgäster, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och byggbolag kan alla på olika sätt arbeta för en minskad energianvändning inom bostadssektorn.

Kategori: byggande, klimat, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>