onsdag 5 mars 2008 | Skriven av:

FORTSATT MYCKET HÖG VAPENEXPORT

Sveriges vapenexport fortsätter att ligga på en mycket hög nivå. Den totala exporten minskade med 8%. Exporten av krigsmateriel för strid ökade däremot med 10%. 2007 års export hamnade på 9,6 miljarder vilket är mer än 200% ökning mot 2001.

– Problemet med den svenska vapenexporten är inte storleken, problemet är när vi också säljer vapen till hårda förtryckarstater och militärdiktaturer säger Lars Ångström, miljöpartiets ledamot i Exportkontrollrådet.

– Att med vapenförsäljning legitimera militärdiktaturen i Pakistan och regimen i Saudiarabien som är en av de länder som grovt och systematiskt kränker FN:s mänskliga rättigheter minskar trovärdigheten i Sveriges arbete för fred och demokrati. Den exporten måste få ett stopp, säger Ångström.

Detta är mycket märkligt att regeringen tillåter att ekonomisk vinning på fredens bekostnad. Troligen resonerar man att säljer inte vi så säljer någon annan.

Kategori: säkerhet, våld
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>