onsdag 27 februari 2008 | Skriven av:

Maria Wetterstrand, miljöpartiet ena språkrör har i en ledare i miljöpartiets medlemstidning skrivit om EU och utträdeskrav.

Maria skriver

“Låt mig gå rakt på sak: Jag tror inte på utträdeskravet längre. Och jag tror inte att det vore bra ifall EU upplöstes, vilket vi enligt vårt partiprogram vill.”

EU har varit och kommer att vara en stor fråga inom miljöpartiet ett tag till. Den viktigaste frågan just nu är inte om miljöpartiet ska ta bort utträdes krav eller inte. Frågan om utträde är ganska så fiktiv. Att driva frågan just nu är meningslöst. Om vi börjar debattera om utträde eller ej kommer vi att tappa fokus på EU-politiken.
Den viktigaste frågan är vad gör vi med EU nu?
Vilka frågor ska vi driva?
Hur gör vi EU grönare?

Jag skulle helst se att vi inte var med i EU men nu är vi med och då måste vi utgå ifrån den verkligheten. Vi kommer inte att kunna påverka mer om vi pratar utträde.
Vi ska inte vara mer kritiska till EU än vad vi är till övrig politik som förs av de andra partierna. Vi måste prata sakpolitik.

Det kommer att vara val till EU-parlamentet 2009, ett år innan ordinarie val. Ska vi få några som röstar på oss i EU-valet måste vi vara tydliga med vad miljöpartiet vill göra med EU. Det räcker inte att vara EU-kritisk och prata om utträde.

Kategori: demokrati, EU
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>