söndag 24 februari 2008 | Skriven av:


Inget nytt men jag trodde att det hänt lite mer. TV4:s Kalla Fakta tog upp “mulesing” dvs att man “skalperar” baken på fåren utan bedövning. Att det är pengar som även styr det här är klart. Av programmet framgår klart att både hot och mutor är verktyg för att tysta besvärliga personer.

Ingen klädkejda som Kalla Fakta kontaktat kunde lämna garantier för att ullen de säljer inte kommer från misshandlade merinofår. Svagt!

När nu producenterna inte kan klara av det så får det bli vi konsumenter som använder s.k. vår konsumentmakt. Köp inte utan att fråga varifrån t.ex. ullen kommer ifrån och hur djuren har blivit behandlade.

PETA om “mulesing”

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>