måndag 25 februari 2008 | Skriven av:


Enligt SDS så säger Lund nej till vindkraft. Ärendet handlar om bygglov för att uppföra tre vindkraftverk.
Miljöpartiet beskylls ofta för att ryggmärgsreflexmässigt säga ja till allt som har med miljö att göra och nej till tillväxt och att vi saknar argument.
Det här ärendet visar hur fel detta är. Miljöpartiet bedömmer varje enskilt fall och tar sedan ställning till om det skall bli bifall eller avslag.
I detta fallet valde vår tjänstgörande representant att säga nej. Det huvudsakliga argumentet frö detta vara att det låg för nära närliggande tomt. Om vindkraftverken flyttades längre in på den tomt som ägs av bygglovssökaren så skulle det varit annorlunda.
Om de skulle placeras enligt bygglovsanskan skulle det omöjliggjort ytterligare utbyggnad av vindkraft på den närliggande tomten.

Även om vindkraft är bra så kan man inte bara säga ja. Om vi tillåter vindkraft på fel ställen kan detta slå tillbaka på framtidens satsningar. Genom att t.ex. placera vindkraftverk för nära bostäder skapar man negativa attidtyder att vindkraft är mer störande än det egentligen är.

I kväll ska vi ha ett möte där vi ska diskutera ärendet och därefter får vi ta ställning om vi gjorde rätt eller inte. Utan att vara insatt i frågan så kan ens beslut bli fel.

Man ska också tillägga att det spelade ingen roll vad (s) eller (mp) röstade eftersom alliansen har majoritet i byggnadsnämnden. Vi skulle ju kunnat hängt på (s) och utpekat alliansen som miljöbovar. Det gjorde vi nu inte eftersom vi driver sakpolitik och inte plakatpolitik.

Man kan dock undra lite över att socialdemokraterna slår på stora trumman. Det är positivt att de är intresserade av vindkraft och miljö. men hur ställer sig (s) när det gäller utbyggnaden av E22:an och nya motorvägsavfarter i Lund.
Då verkar miljötänkandet vara som bortblåst.
Eller?

Kategori: energi, klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>