måndag 27 december 2010 | Skriven av:

I senaste SKOP får Miljöpartiet 11.0 % vilket är 3.7 %-enheter mer är i valet den 19:e september. Miljöpartiets ökning är ungefär det resultat som (C) får i SKOP:s mätning. (C) fortsätter alltså att minska och får 3.8 %, vilket är 2.8 %-enheter lägre än den 19:e. (KD) ligger kvar under 4 % och får 2.8 %, vilket är 2.8 %-enheter lägre än den 19:e.

Att hitta en majoritetsregering i de tradinella blocken blir allt mer avlägset. (M) + (FP) får 43.3 % och de rödgröna får 44.2 %.

Nu är det som sagt långt till valet 2014 men opinionsmätningarna antyder att det kommer att vara en intressant mandatperiod som avslutas med en mycket intressant valrörelse och vidhängande val. Mycket kan hända …

DN, SvD, SDS, AB

Kategori: politik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Danne skriver:

  Glöm inte att SD växer.

  Är det inte pinsamt att ni måste hänga med V som tidigare gett stöd åt Pol Pott, Nordkorea, Sovjet, etc? Dom har än idag inte tagit avstånd från kommunismens blodiga historia.
  Dessa är era “polare”.

  Patetiskt…

 2. Yngve skriver:

  Jag tycker jag antydde att jag inte var ute efter att bibehålla de traditionella blocken. Visst har vi haft ett rödgrönt samarbete på riksnivå. Vår utgångspunkt i detta samarbete var ett med (S) och (MP).

  Jag har svårt att se likheter mellan t ex Pol Pott och vänsterpartiet.

  Visst kan man kritisera Pol Pott, Nordkorea och Sovjet men det finns fler att kritisera. Det finns kopplingar mellan andra partier och nazismen och stöd till nationer som invaderar och begår krigshandlingar.

  Det finns många länder som starkt bidragit till de konflikter som råder i världen bl a genom att exportera vapen till “den ena sidan” i en konflikt.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>