torsdag 20 november 2008 | Skriven av:

I dag blev det tåg från Lund C via Mjölby till Örebro. Jag är på en nätverksträff för kommuner som vill utveckla arbetet med att implementera barnkonventionen i kommunens beslut. Det är tolv kommuner som kommit till Örebro.
Det är Barnrättsakademin som är arrangör. Barnrättsakademin startades 2007 får pengar från Socialdepartementet, Örebro kommun och Örebro Universitet.
I dag redovisade alla kommuner sitt arbete med barnkonventionen.

I Lund har vi kommit en bra bit på vägen. Miljöpartiet skev en motion 1999 som bifölls i kommunfullmäktige 2000. Motionen utgick ifrån FN:s barnkonvention.
Beslutet blev att alla kommunala beslut ska föregås av en barnkonsekvensanalys.

Resultatet av motionen blev att man fick mer fokus på barnperspektivet. Tyvärr har arbetet avstannat. Barnkonsekvensbeskrivningarna man gör är reflexmässiga. Om de överhuvudtaget görs.
Det behövs nya inspel för att återföra fokus till barnperspektivet.

Det är en självklarhet att se till barn och ungdomars rättigheter.

I morgon fortsätter vi med mer erfarenhetsutbyte.

Sedan får vi se om

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>