lördag 28 november 2009 | Skriven av:

SkD skriver : Hultström avgår

Swedish Meats ordförande Lars Hultström avgår med omedelbar verkan, skriver han i ett pressmeddelande. Han äger en av de grisfarmer där missförhållanden upptäckts.

I pressmeddelandet skriver Lars Hultström att han avgår med omedelbar verken från sina styrelseuppdrag i Swedish Meats, HK Scan, LRF och Svenska Djurhälsovården.

“Jag anser att jag inte under rådande situation kan fullfölja mitt uppdrag. Jag vill fortsätta kämpa för att svenska bönder ska ha möjlighet att driva sina gårdar och sköta sina djur, men trycket är för hårt just nu. Vi kommer att fortsätta leverera fina grisar som vi alltid gjort och vi kommer att fortsätta arbetet på gården. Jag tar givetvis avstånd från all vanvård av djur — det är helt enkelt oacceptabelt. Jag har också förståelse för reaktionerna på de bilder som visats, de har skadat hela bonderörelsen.”

Swedish Meats fd ordförande “har förståelse för reaktionerna på de bilder som visats, de har skadat hela bonderörelsen”. Vad innebär det?
Är det ett erkännande att det förekommit missförhållanden?

På Hultströms gård utanför Flen filmade man i söndags hur grisar åt på en annan död gris. Bilderna visade också skadade djur, trånga och smutsiga boxar utan halm på betonggolvet.

Vad vill han göra åt saken?
Om han var oskyldig varför avgår han då?

Det var många bilder från hans gård så det är väl svårt att argumentera mot anklagelserna.
Det är ju bra att han tycker det är oacceptabelt att vanvårda djur. Det är ändå lite oroväckande att ledaren av köttproducenterna agerat på det här sättet.

Kategori: djurrätt
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>