torsdag 26 november 2009 | Skriven av:

VäxandeMPSvD skriver : MP nästan lika stort som S

Socialdemokraternas satsning på att nå väljarna i Stockholm har inte gått hem. I stället går Miljöpartiet upp som en raket och är nu nästan lika stort som S i huvudstaden. Moderaterna är nästan dubbelt så stort som S och får 38,6 procent (+3,5). M är därmed klart största parti i huvudstaden. Även Folkpartiet ökar något medan Kristdemokraterna och Centern backar.

Miljöpartiet får 16.4 % vilket är plus 7.1 %-enheter. Sverigedemokraterna har inte haft någon framgång hos storstadsväljarna och får bara 2 procent. Bland allianspartierna ökar Folkpartiet 0,7 procentenheter till 10,8 procent, Centern tappar 2,6 procentenheter till 3,1 procent och Kristdemokraterna tappar 2,5 procentenheter till 2,5 procent.

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>