fredag 8 maj 2009 | Skriven av:

appelblommor_gravenstein_8maj2009 Lite regn och lite sol. Våren är kvar och sommaren kan anas. Nu har även äppelträden börjat blomma. Övriga fruktträd är överblommade. Fortfarande finns det aprikoskart kvar, vilket ger hopp att det kanske blir lite aprikoser i år. Om nu värmen håller i sig.
Grönkål- och broccoliplantorna har börjat blomma. Deras blomknoppar är utmärkta i sallader. Det finns ganska gott om kirskål och nässlor. Vilka kan användas till sallader, soppor och té.

I kväll blir det veganvåfflor med Nötgrädde och sylt. Det går alldeles utmärkt att göra veganvåfflor. Kokar man upp lite linfrö och mixar dessa med en handmixer får man lite fluff i smeten. Sedan är det bara att tillsätta grahamsmjöl, vetemjöl, potatismjöl och sojamjölk. man kan hälla i lite rapsolja också om man vill. Sedan är det bara låta smeten svälla lite innan man värmer på våffeljärnet.

Nu verkar det bli lite regn. Himlen är helt grå och regnet hänger i luften.

Kategori: koloni, vegan
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>