söndag 27 april 2008 | Skriven av:

Det händer en del under vintern. Så en storstädning är “nödvändig”. Trädgårdsmöbler ska tas ut, vädring, plantera om pelagonier och andra krukväxter som har överlevt utan vanlig omsorg. Det är ganska så otroligt att man bara kan lämna dem svalt och någon gång då och då ge dem en skvätt vatten och när man sedan ger dem ny jord och sätter dem i ljus och värme så brister det ut blad och blommor. Egentligen skulle man kanske förvara dem helt mörkt och utan vatten och svalt förstås men det gör sig inte.
Vi får se hur många som överlever denna gången.

I trädgården blommar alla tulpaner och pingstliljor. Påskliljorna har sagt sitt för den här gången. Syrenen börjar komma ordentligt och päronträdet har börjat blomma. Äppelträden är på god väg. Och så massor av andra små blommor …

Vädret var kanon hela helgen speciellt idag söndag. Det blev nässelsoppa på kolonins färska nässlor, sallad med grönkålsknoppar och lite annat. Grannen bjöd sedan på rabarberpaj. Med sol och mat blev det fantastisk kolonidag och vi han både slöa i solen och jobba undan så att kolonin blev bebolig.
Nu kan man lugnt säga at kolonisäsongen har startat!

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>