lördag 26 april 2008 | Skriven av:


I sommar kommer Alnarp att göra ett försök på vårt koloniområdet för att studera plommonvecklare. Man ska sätta upp feromonfällor. Dessa påverkar hanarna att de inte hittar honan och därmed blir honan inte befruktad och då utvecklas inga nya skadeinsekter. Feromon är doftämnen som t.ex. honor sänder ut för att locka till sig hanarna. Dessa doftämnen kan hanarna upptäcka på långa avstånd från honorna.
Det säljs en del parfymer till människor som säger sig använda feromoner som ska dra till sig det kön man nu vill attrahera. Om det fungera på människor vet jag inte. Vi får väl se om det fungerar på plommonvecklare.

Nu blir det fler och fler blommor. Gullvivan har precis börjat blomma. De senaste dagarnas värme har gjort att växtligheten nästan exploderat. Jordgubbsplantorna har kommit igång. Nu är det dags att så och sätta ut lökar som dahlier.
Ännu syns inga mängder av sniglar. Hoppas det fortsätter så!

Kategori: koloni, livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. cS skriver:

    Det är bra att vi kolonister kan vara behjälpliga i forskningen. Trevligt att besöka din blogg.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>