måndag 9 februari 2009 | Skriven av:

SvD skriver : “Polis skickade mms på knarkpåverkad”

Två Malmöpoliser filmade en knarkpåverkad man och skickade filmen som en grattis-hälsning till en kollega. Personal på den psykiatriska akutmottagning som mannen förts till tog så illa vid sig att händelsen polisanmäldes. Nu uppmärksammas Malmöpolisens arbetsmetoder igen.

SDS skriver : “Malmöpoliser filmade hälsning med knarkpåverkad”

Två poliser tog in en drogpåverkad man till psykakuten, filmade honom med en mobilkamera och fick honom att lämna en hälsning till en kollega som fyllde år.
Vårdpersonal anmälde händelsen som ett sekretessbrott men utredningen lades ned eftersom det inte går att bevisa att den psyksjuke missbrukaren inte lämnat sitt samtycke.

Även om den psyksjuke missbrukaren skulle ha lämnat sitt samtycke är det ju helt klart olämpligt att göra som poliserna gjorde.

En sak är att polisen kan ha problem att alltid hålla huvudet kallt i pressade situationer. Det kan inte vara så lätt alla gånger. Dock är det svårt att rättfärdiga att filma en missbrukare på en psykmottagning och skicka det som en födelsedagshälsning via MMS.

Hur resonerar man som människa och polis i en sådan situation?

Nu är det dags att lägga alla korten på bordet och att investera i lite kvastar för att sopa rent inom poliskåren. Nu är det dags att för “de bra poliserna” att stiga fram och hjälpa till och rensa upp.

Polisen spelar en viktig roll I en demokrati men det förutsätter att polisen har medborgarnas förtroende.
För polisen är det lågkonjunktur och dess förtroendekapital är rejält naggat i kanten.

Kategori: brott, demokrati, etik
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>