söndag 12 juni 2011 | Skriven av:

I år är det extra gott om fästingar. Katterna har fått flera stycken och flest har kattmamman Ella fått. Det är inte helt lätt att få bort fästingarna. Tyvärr irriterar de katterna så att det blir stora fläckar där pälsen är borta och ibland blir det t o m sår.
Ella som låter sig klappas om man är försiktig lät sig behandlas i kombination med lite torrfoder. Denna gång plockade jag bort 4 stora fästingar. Jag lyckades med att få med hela kroppen så de levde när jag la dem på ett vitt kuvert. Då upptäckte vi att det fanns en del små fästingar som satt på de stora “fästingkropparna”.

Det har jag aldrig sett tidigare. Ella verkade bli lite extra glad och kelen när hon blev befriad från sina utsugare.

Våra tre små kissar har alla fått några fästingar men inte så många som Ella har fått. Det är lite lättare att hantera småkissarna eftersom man kan hålla fast dem.

Den fästingbortagare som jag hittills tycker fungerar bäst är “Fästingpennan Trix” och som bl a säljs på Apoteket. Det gäller bara att få bort all päls innan man lägger öglan om fästingen. Sedan snurrar jag lätt och drar mycket försiktigt tills fästingen släpper. Ibland kommer inte huvudet med men många gånger fungerar det som det ska.

Kissarna stortrivs nu och har åter börjat äta. De första dagarna åt de nästan ingenting. Trots att de gillade att komma till kolonin så blev de störda av miljöombytet.

Nu sover de lugnare och är alla redo att gå ut när vi stiger upp på morgonen. De äter till och med lite torrfoder innan de sticker ut. Ju mer tiden går desto mer tid är de på sin koloni. Någon dag försvann Brummis och Alex och kom inte hem förrän efter midnatt. De har lärt sig att jama när de vill in vilket är mycket praktiskt. Det var lite oroligt i början när de försvann och inte kom hem förrän på kvällen men nu är det som sagt lugnare. De lever upp när det börjar mörkna då är de pigga och vill ut på äventyr. Vi vill helst att de sover hemma på natten. Det finns många katter i området och man vet inte vad som kan hända med våra små liv. Visserligen är Brummis stor men han har aldrig slagits med någon annan katt. Dessutom är lilla Sickan så liten och späd.

Det finns en del katter här i området som är lite ärrade så det kan nog gå hett till. De klarar sig nog men det är lugnast att det sover inne. Dessutom verkar de tycka det är skönt att inta sina egna små sovplaster när vi går och lägger oss. De jamar inte och vill ut så det är ett gott tecken att det vill sova inne …

Kategori: katter, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>