måndag 11 april 2011 | Skriven av:

Så blev det äntligen en riktigt varm dag. Blå himmel och fullt solsken hela dagen. Vi började med en tur till Svågetorp för att handla några grejer till badrummet. Det går rätt bra att åka kollektivt problemet är hemresan om man handlar större grejer. Bussen tillbaka till Hylie station var full och många bar på fyllda kassar.

På kolonin börjar det synas att det är vår. Knopparna på päronträdet börjar bli stora. Påskliljorna, hyacinterna och primulorna är redo för att slå ut i full blom. Just nu så är det lite extra stökigt på kolonin. Vi har röjt ut delar av köket för att vi ska kunna bygga en liten toalett med dusch. Det ska bli skönt när det blir klart så att vi kan flytta in. Vi ska även fixa till vår farstu. Detta sista projekt lär väl ta lite längre tid eftersom vi ska fixa det själva.

Kattmamman Ella brukar alltid komma och hälsa på men inte idag. Hon trivs inte när det är för mycket liv och rörelse. Det ska bli spännande att se hur det går när Ella får se sina kattungar som nu har fyllt ett år.

I dag såg vi årets första humla. Det bådar gott för aprikoser och päron, om nu humlan inte är ensam. Vi ska snart sätta upp solitärbiholkar som förhoppningsvis invaderas av solitärbin och som till nästa år kommer att pollinera våra fruktträd.

Skönt att vara ute en hel dag i solen och njuta. Det blev inte så mycket gjort men man behöver även vila ibland. Nästa vecka är fylld med möten och träffar. Roligt när det händer saker.

Kategori: koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>