torsdag 23 september 2010 | Skriven av:

Det blir ingen egen majoritet för alliansen i riksdagen. Alliansen får 173 mandat och behöver 175. Miljöpartiet får 25 och blir tredje största parti helt enligt de sista årens opinionmätningar.

Media har ringt flera gånger och fråga mig som ordförande i Miljöpartiet i Skåne om vad jag anser om detta läge. De vill också veta vilka krav vi ska ställa vid en eventuell förhandling med alliansen.

De har inte fått några svar mer än en hänvisning till riks. Men de har ju redan talat med riks så det blev de inte direkt glada för.

Det är viktigt nu att det förs samtal för att lösa den uppkomna situationen men dessa samtal ska ju inte föras via media utan mellan berörda parter utan att media kan basunera ut vad som sägs.

Det är oklart vad som nu kommer att hända men det blir nog snart ett utspel från Reinfeldt.

Det är bara att avvakta …

Miljöpartiet gjorde ett bra val i hela Sverige. Vi är nu representerade i alla landsting. Nu har vi kommunfullmäktigemandat i alla Skånes 33 kommuner som det ser ut efter onsdagsräkningen.

I Lund fick vi 13 % och ökade därmed med 3 mandat och har nu 9 st. I valet till regionfullmäktige ökade vi med 3 mandat och har total 10 st.

Förutom valframgångar ökar vi även medlemsantalet. Hittills i år har Miljöpartiets medlemsantal ökat med nästan 30 procent. De bådar gott för valet 2014.

Valrörelsen 2014 har börjat …

Kategori: valet2010
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>