måndag 7 december 2009 | Skriven av:

SDS skriver : Carlgren stannar längre på klimatmötet

I söndagens tidning publicerade Sydsvenskan en intervju med Andreas Carlgren. Rubriken var: ”Miljöministern sköter mötet från Stockholm”. Efter publiceringen har hans pressekreterare Lennart Bodén velat göra ett förtydligande.

Av intervjun framgår att Carlgren kommer att närvara när klimattoppmötet Cop15 öppnar i Köpenhamn idag.

Därefter, säger han, kommer han att från Stockholm hålla kontakt med ministerkolleger per telefon och videokonferens.

Enligt Lennart Bodén ska Andreas Carlgren åka till Köpenhamn på lördag den 11 december och finnas på plats fram till dess att mötet stänger följande fredag.

Lite märkligt att vår miljöminister när nu Sverige är ordförandeland inte kommer att vara med på hela klimattoppmötet. Visst är det bra med telefonkonferenser men det är få gånger det är sådana här toppmöten där det krävs hård förhandling. Utmaningen är stor men inte omöjlig men då borde väl miljöministern vara närvarande. Det borde väl vara lättare att vara med i förhandlingarna och påverka om man är fysiskt närvarande.

I den första SDS-intervjun så verkade det inte som om att vår miljöminsiter skulle vara med de sista dagarna.

Om denna närvaro säger Carlgren ingenting i den bandade intervjun med Sydsvenskan.

Efter SDS-artikeln kommer nu en justering. Man kan undra hur det var tänkt.
OM det var tänkt!

Sverige har aldrig haft en större chans att påverka klimatförhandlingarna och så verkar det som om vår miljöminister inte prioriterar detta. Eller är det kanske Borg och Reinfeldt som är de främsta klimatförhandlarna?
Moderaterna hade i alla fall större trovärdighet i ”klimatfrågan” än centern som bara hade 4 % vilket är 2 %-enheter mindre än förra mätningen.


Green New Deal
Våra rödgröna förslag inför klimattoppmötet i Köpenhamn

Kategori: klimat
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>