lördag 10 maj 2008 | Skriven av:


I dag är det World Fairtrade Day. Även i Lund kommer det att vara lite aktiviteter kring Fair Trade.

Fair Trade (rättvisemärkt) är mer än kaffe och té. Det börjar bli fler och fler produkter. Under 2007 ökade försäljningen av rättvisemärkt med 165% jämfört med 2006. Omsättningen var 400 miljoner på den svenska marknaden. Ökningen beror främst på bättre tillgänglighet som gjort att konsumenter enkelt kunnat köpa varor som de tidigare behövt fråga efter. Dessutom har nya aktörer och produkter kommit ut på marknaden. Allt fler känner också till och vill köpa Rättvisemärkt, enligt en färsk undersökning.

Nu finns det även fotbollar och fler och fler säljer rättvisemärkta fotbollar.
Det börjar även hända lite på textiliefronten.

Förhoppningsvis kommer även det offentliga att köpa rätvisemärkt. Detta skulle ge vind i seglen för den rättvisemärkta handeln.

Kategori: Fair Trade
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>