lördag 18 december 2010 | Skriven av:

SvD skriver : Kritik mot statlig förhandsprövning av public service

Regeringen inför förhandsgranskning av public service-företagens tjänster. De nya reglerna möter kritik från såväl public service-företagen som den politiska oppositionen.

– Vi anser att det här kravet på en förhandsprövning strider mot grundlagen, säger Sveriges Radios vd Mats Svegfors till TT Spektra.

Ännu ett beslut från alliansregeringen som gynnar de kommersiella mediebolagen. Det är helt klart en eftergift och ett slag mot public service. Det kan också betraktas som en inskränkning av yttrandefriheten.

I stället för att stärka public service vill alliansen minska dess möjlighet att utvecklas. Kulturministern vill skydda aktörer på mediemarknaden men inkluderar inte public service i detta. Idéer som kläcks av Public service måste lämnas ut till allmän beskådan och det ger de kommersiella mediebolagen fördelar eftersom de kan stjäla uppläget innan SVT kan förverkliga konceptet. Ytterst beklagligt.

DN

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>