Inlägg den 28 april 2008

mån
28
apr
2008
måndag, 28 april, 2008 | Skriven av:

Enligt SDS har “Drömmarnas Hus” i Rosengård fått ett pris för hållbar utvcekling av HUT (Hållbar UTveckling i Skåne).
Man får priset för att ha utvecklat en verksamhet som via kultur och natur skapar mötesplatser för ungdomar från olika kulturer, stimulerar personlig utveckling och inspirerar till eget engagemang och ansvar.

Trevligt att se positiva nyheter som handlar om Rosengård!

mån
28
apr
2008
måndag, 28 april, 2008 | Skriven av:


Östkraft har gjort en undersökning “Skulle du vilja producera egen el från sol eller vind?”. Resultatet blev inte oväntat “Svenskarna vill göra sin egen el”.
Nu startar Östkraft en särskild fond för egen-el-projekt. Man avsätter 45 öre per månad per privatkund på den fasta årsavgiften som tillförs en fond. Vilket innebär att över 1 miljon kronor per år kan delas ut till olika projekt.

“- Man ska kunna söka medel ur vår fond för att till exempel göra vindkraftsmätningar, att bygga balkongel eller undersöka om det går att bygga ut bäck för elproduktion, säger Arne Andersson, affärsområdeschef på Östkraft, till Ny Teknik.”

Trevligt initiativ. Ska bli intressant att se vilka projekt man ansöker om att förverkliga.

mån
28
apr
2008
måndag, 28 april, 2008 | Skriven av:

Pust!
Skönt att duscha efter ett jympapass. Redo för dagens andra utmaningar.
Tydligen har man nu forskat och kommit fram till att man inte behöver stretcha efter träningen. Jympaledaren sa att det skulle vara en artikel i nästa “Friskis Pressen” som är F&S medlemstidning. har ännu inte läst artikeln.
Egna erfarenheter är att stretching hjälper och gör att man blir mindre stel och får mindre träningsvärk. Kanske är det bara inbillning ???
Man kom i alla fall inte fram till att det skulle vara någon nackdel. Vi får väl se hur de nya passen nästa termin kommer att se ut.
Nu är det i alla fall dags för lunch.

mån
28
apr
2008
måndag, 28 april, 2008 | Skriven av:


Så var det åter måndag. Ska strax iväg för att jympa. Veckan som kommer är kort på ett sätt. Möten måndag och tisdag och sedan blir det möjlighet att vara på kolonin och läsa handlingar. På fredag så åker jag till Norrköping för att delta i Djurens rätts riksårsstämma. Jag ska vara en av två mötesordföranden under hela stämman som vara till och med söndagen.
Normalt brukar Miljöpartiet ha sin kongress under Kristi Himmelsfärdshelgen så dock inte år. Mp:s kongress äger rum den 23-25 maj i Östersund. Så i år behövde jag inte klona mig för att kunna vara med på bägge evenemangen.

Djurens rätts riksårsstämma äger som sagt rum i Norrköping i år på samma plats som Miljöpartiet hade sin kongress förra året. Det är ett trevligt konferensområde omgivet av vatten och med fin kulturmiljö. Det är alltid trevligt att åka på riksårsstämmor. Man träffar många människor som kämpar för ett bättre samhälle där man även utgår ifrån att djur är kännande varelser.
Mycket handlar om vad vi äter. Många äter vegetariskt och många är veganer men många är köttätare. All mat är dock vegansk så även hotellfrukostarna. Det är man inte så bortskämd med.

Nu är det dags att dra till Friskis & Svettis.