Inlägg den 29 november 2008

lör
29
nov
2008
lördag, 29 november, 2008 | Skriven av:

AB skriver : “Söker de ansvariga på övervakningsfilm”

“Krossades av rea-kunderna USA: Butiksbiträde trampades ihjäl när han skulle släppa in rea-kunderna på fredagen 18

Wal Marts ”Black friday”-shopping lockade över hela USA. Här är det öppningsrusningen i Elk City som fotograferats. Men det vara bara på Long Island som trängseln fick tragiska följder.
Jdimytai Damour, 34, trampades till döds av vildsinta rea-kunder på Wal Mart Jdimytai Damour hade inte en chans när flera hundra upphetsade reakunder plötsligt slet dörrarna från gångjärnen och trängde sig in i butiken.
Inför ögonen på sina hjälplösa kollegor trampades han ihjäl av mobben.

Jdimytai Damour trampades ihjäl när hundratals kunder trängde sig in i butiken för att handla bland annat billiga tv-apparater. Hans arbetskamrater som försökte nå fram till honom trampades också ner.

Kunderna lät sig inte stoppas av den pågående tragedin och blev dessutom irriterade när polis och butikspersonal meddelade att butiken var tvungen att stängas i några timmar.”

Man kan inte tro att det är sant.
OK att intresset är stort att handla billigt men att trampa ner människor bara för att få billiga varor.
Att dessutom vara irriterade av att polisen stängde affären pga av den tragiska händelsen.

Vad gör reor med oss människor???

Är det inte dags att tänka om angående konsumismen??

Träffar: 21

lör
29
nov
2008
lördag, 29 november, 2008 | Skriven av:

Det var ett tag sedan jag åkt med X2000 och att det varit försenat mer än 10-15 minuter. För många år sedan när X2000 var nytt var det ganska så ofta att föraren fick stanna vid en station och starta om “datorerna”.
Nu är det så dags igen. Vi har stannat några gånger för att “starta om” för att få full effekt på tågets motorer. Dock utan resultat. Vi kan inte få full effekt men som föraren sa “Vi har nu passerat det småländska höglandet. Nu är det nedförsbacke till Skåne så förseningen ska inte bli värre.
Vi är nu en timme försenade men det blir nog lite till. Inte hela världen jag ska ju bara hem. Tur i oturen var att jag köpte en 1:a klassbiljett eftersom den var billigare än 2:a klass så jag kan ju alltid roa mig att kolla internet och blogga lite.


Skönt att jag inte behöver passa någon anslutande tåg. Jag ska bara använda apostlahästarna och gå hem från stationen i Lund. Apostlahästarna kan man lita på.
Lite irriterande är det ändå men det finns ju värre problem …

Träffar: 7

Kategori: tåg  | Skriv en kommentar
lör
29
nov
2008
lördag, 29 november, 2008 | Skriven av:

Nu får det väl ändå vara nog. IPRED silar mygg och sväljer kameler. IPRED innebär att man låter upphovsrättsägarna agera poliser. Det är en klar inskränkning av den privata integriteten.
Det stora problemet för upphovsrättsägarna är den organiserade kopieringen och försäljningen inte den enskilda nedladdningen som görs av ungdomar.

Internationellt sett är erfarenheterna att det skapas en slags utpressningssituation mot enskilda fildelare. De stora bolagen skickar ut brev till fildelarna och hotar med domstol om stora skadeståndskrav.
Vad gör man då som en liten fildelare utan juridiskt stöd?

Det är allvarligaste är dock att man låter privata aktörer agera polis.

Träffar: 7

lör
29
nov
2008
lördag, 29 november, 2008 | Skriven av:

I dag är det åter dags för ett Stockholmsbesök. Åkte med nattåget från Lund 23.23. Numera är det helt OK att sova på tåget. Visserligen sover jag inte lika bra som i den egna sängen men ändå.

Tåget blev lite försenat idag men det gjorde inget eftersom man normalt kommer till Stockholm rena vid 6-tiden. Nu fick vi sovmorgon och fick lämna tåget vid 7-tiden.

Jag ska vara med på miljöpartiets regionordförandeträff. På programmet finns bland annat diskussioner med vårt språkrör Peter Eriksson om aktuell politik. Där finns det som vanligt mycket att diskutera.
Sedan blir det diskussioner om hur vi ska förbereda oss för valet 2010. Då gäller det inte bara rent politiskt utan även organisatoriskt.

Träffar: 23