Inlägg den 30 maj 2008

fre
30
maj
2008
fredag, 30 maj, 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “30 procent av de 204 personbilsförare som omkom i trafiken 2007 var påverkade av alkohol. Det är samma höga nivå som föregående år, konstaterar Vägverket. Snittpåverkan bland de dödade var 1,6 promille.”

Statistiken skrämmer:
• Situationen är än värre vid singelolyckor, där hälften av de bilförare som omkom under förra året var påverkade av alkohol.
• Var fjärde alkoholpåverkad bilförare som omkom i trafiken under förra året var unga mellan 18 och 24 år.
• I genomsnitt hade de dödade förarna 1,6 promille alkohol i blodet.

Detta är skador relaterade till trafiken. Till detta har vi alla som dör av själva alkoholintaget, de som blir fast och kan sluta.
Dessutom får man inte glömma allt våld som är relaterat till alkohol och andra droger.

Många barn växer upp med föräldrar som inte kan hantera alkohol på ett bra sätt. Dessa barn råkar sedan illa ut.

Det behövs mer åtgärder för att försvåra drickandet. Bättre trafikkontroller och rejäla åtgärder när man påträffas köra onykter inte bara böter och fängelse.
Helt sjukt att man ska få tillbaka körkortet, efter att ha fått det indraget pga rattfylleri, tidigare om man är beroende av sitt körtkort för sitt arbete. Är man beroende av sit arbete borde man definitivt inte dricka och köra bil.

Det behövs även att man tittar på varför man dricker. En del har lättare för att råka illa ut men ingen mår bra av att dricka för mycket. Det är något som saknas i livet om tar sin tillflykt till droger.

Tobak och alkohol är fortfarande alltför glorifierat.

Inget barn ska behöva växa upp med drogade föräldrar.

fre
30
maj
2008
fredag, 30 maj, 2008 | Skriven av:

I dag ska jag till Flyinge för att diskutera “hästar och dess utövare”. Jag är ledamot av en s.k. “hästutredning”. I Lunds komun finns det LCR som ligger inklämt mellan vägar och verksamheter. Detta är varken bra för hästarna eller verksamheten. Visserligen ligger den någorlunda centralt flyttar man den så kan det finnas en risk att den inte är nåbar via cykel och kollektivtrafik. Tanken med utredningen är att se över hur Lunds kommun har det med “hästaktiviteter”. Det har alltid funnits en fråga om hur jämställt kommunens satsningar är. Får “pojkidrott” mer stöd än “flickidrott”?
Vi får se hur de hela landar. det behövs en översyn i alla fall.

Vädret håller i sig så det blir koloniarbete hela helgen. Kvällarna är kalla men det växer ändå rätt så hyfsat. Ska sätta ut en del plantor i helgen. Sniglarna är aktiva. Just nu är det dahlia som de hårdbevakar. Så här kan det se ut efter en natts aktivitet. Som tur är finns det några blad som klarat sig. Vi har spridit ut plantorna men sniglarna luktar sig till godsakerna ändå.


Pumpaplantorna växer bra på verandan. Kommer att sätta ut några åt gången så att alla inte äts upp direkt av de små sniglarna. Tänkte testa och sätta en planta i komposten.
Har haft olika framgång med solrosor. Ibland fungera det utmärkt att sätta direkt men ibland blir det inga plantor alls. Nu har jag drivit fram några plantor på verandan som kommer att sättas ut i kväll om jag hinner. Otroligt att de kan bli så stora som de blir.