fredag 30 maj 2008 | Skriven av:

I dag ska jag till Flyinge för att diskutera “hästar och dess utövare”. Jag är ledamot av en s.k. “hästutredning”. I Lunds komun finns det LCR som ligger inklämt mellan vägar och verksamheter. Detta är varken bra för hästarna eller verksamheten. Visserligen ligger den någorlunda centralt flyttar man den så kan det finnas en risk att den inte är nåbar via cykel och kollektivtrafik. Tanken med utredningen är att se över hur Lunds kommun har det med “hästaktiviteter”. Det har alltid funnits en fråga om hur jämställt kommunens satsningar är. Får “pojkidrott” mer stöd än “flickidrott”?
Vi får se hur de hela landar. det behövs en översyn i alla fall.

Vädret håller i sig så det blir koloniarbete hela helgen. Kvällarna är kalla men det växer ändå rätt så hyfsat. Ska sätta ut en del plantor i helgen. Sniglarna är aktiva. Just nu är det dahlia som de hårdbevakar. Så här kan det se ut efter en natts aktivitet. Som tur är finns det några blad som klarat sig. Vi har spridit ut plantorna men sniglarna luktar sig till godsakerna ändå.


Pumpaplantorna växer bra på verandan. Kommer att sätta ut några åt gången så att alla inte äts upp direkt av de små sniglarna. Tänkte testa och sätta en planta i komposten.
Har haft olika framgång med solrosor. Ibland fungera det utmärkt att sätta direkt men ibland blir det inga plantor alls. Nu har jag drivit fram några plantor på verandan som kommer att sättas ut i kväll om jag hinner. Otroligt att de kan bli så stora som de blir.

Kategori: hälsa, idrott, koloni
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>