fredag 19 februari 2010 | Skriven av:

Nu är det fredag och jag pustar ut efter en blandad vecka. Det har som vanligt varit många möten men de flesta har varit givande.
Jag är med i en styrgrupp i Lunds kommuns som ska ta fram underlag för hur hästsporten ska hanteras, lite slarvigt uttryckt.
Problemet är att ingen vill diskutera grundprinciper som kommer att minska städet till andra idrotter och då främst sådana som använder en boll.
Det är självklart för mig att man ska stödja alla på ett så rättvist sätt som möjligt. det är ingen lätt uppgift men det borde kunna gå.
Stödet i form av aktivitetsstöd är lika men om man sedan tittar på vilka anläggningar kommunen bygger och vissa föreningar kan använda dessa på ett fördelaktigt sätt.
Det stora problemet nu är vad ska göras med ridhuset som LCR använder. I förslaget till ny ÖPL finns det några platser som är markerade som möjliga platser för ett nytt ridhus.
Problemet är hur detta ska finansieras.

Min målsättning ska vara att kommunen ska främst stödja barn- och ungdomar och att det ska finnas ett stödsystem som gör att idrotts- och föreningslivet kan utvecklas. Det ska vara möjligt för en ny förening att etablera sig.
Jag känner att alliansen inte riktigt tar ansvar i detta. Samtidigt har man en taxe- och bidragsgrupp som polerar rådande system men som inte vågar ta ett helhetsgrepp.

Vi får se vad som händer, kanske kan det bli en valfråga …

Tittar på väderleksrapporterna för att försöka utröna oddsen att vi ska kunna genomföra vårt stora regionmöte i Hässleholm i morgon.
Ska vi hindras av snön för att kunna genomföra mötet?

Kategori: idrott, Skåne
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>