Inlägg den 20 december 2009

sön
20
dec
2009
söndag, 20 december, 2009 | Skriven av:

Det är en ovanlig syn att se så mycket snö i Lund. Dessutom har det inte blåst på ett bra tag så snön kommer bara vertikalt inte horisontellt. Vilket innebär att snön läggs på hög och ligger kvar i träden. Temperaturen är klart under noll så det blir ingen slask.

Märkligt nog saknas alla plogbilar. Inga gångbanor eller gator verkar vara plogade. Det hade annars varit läge, att nu när snön är mjuk och fluffig, att få bort snön från gångbanorna vilket hade ökat framkomligheten.

Mysigt att se all snö och se alla barn med pulkor och skidor som strålar av glädje. De är klädda för vädret och har inga problem med att det är djup snö.
Hoppas nu kung Bore ser till att kylan håller i sig, i alla fall över julen.

Väldigt många bilister kör omkring i snötäckta bilar så föraren knappt ser ut och inga fram- eller bakljus syns. Många kör också alldeles för fort. De verkar tro att de kan köra som om det är sommarväglag bara för att de har satt på vinterdäck.
Alldeles för många är ute och kör i ”snökaoset” vilket ger extra jobb för bärgare och räddningstjänst.

Fler borde kunna gilla läget och anpassa sig efter väderförhållanden.
Det är ungefär samma sak som klimatproblematiken. Trots att man nu vet att vi måste minska vår enegianvändning och minska våra CO2-utsläpp kör många på som vanligt. Lite klimatkompensering och så kör vi som vanligt. VI måste gilla läget och ändra våra livsstilar annars går det åt helsicke.

Snö&Parkbänkar_dec2009

Kategori: livsstil  | Skriv en kommentar
sön
20
dec
2009
söndag, 20 december, 2009 | Skriven av:

Novus: Dubbelt så stort stöd för MP

Stödet för Miljöpartiet har mer än fördubblats sedan valet. Vore det val idag skulle en rödgrön regering ta över och det skulle vara Miljöpartiets förtjänst. Det visar Novus Opinions väljarbarometer för december som presenteras av TV4Nyheterna i dag.

Det tycks bli en grön jul för Miljöpartiet. De får 10,9 procent av rösterna i Novus Opinions sista väljarbarometer för året. Det är en ökning med två procentenheter sedan november men mer än en fördubbling sedan valet 2006.
-Jag ser mätningen som en julklapp, säger Miljöpartiets språkrör Peter Eriksson till TV4Nyheterna. Jag tror att vårt engagemang i klimatfrågan varit avgörande för många väljare hittat oss.

TV4_Maria

Miljöpartiet får tillsammans med (S) och (V) 51.5% vilket är 9 %-enheter mer än alliansen som får 42.5 %.
(KD) trillar under 4 % och får 3.7 % vilket är en minskning med 1.0 %-enheter sedan november 2009.
Miljöpartiet är tredje största parti och ökar med 2.0 %-enheter till 10.9 %.
En bra grön julklapp!
Alla förändringar ligger inom den statistiska felmarginalen. Mätningen är gjord mellan den 1-14 december. Det vill säga innan avslut i SAAB-affären och COP 15 men efter sjukförsäkringsdebatten.
Miljöpartiet tar väljare från alliansen vilket är nödvändigt om det ska bli en rödgrön regering. Det hade ju inte skadat om (S) och (V) också hade gjort det.

Nu gäller det inte att slå sig till ro. Mycket återstår. Det gäller att visa att klimathotet ger möjligheter. Sverige har stora möjligheter att exportera kunskap och idéer. Teknik kommer att behövas för att inte bara göra bilar fossilfria det behövs även teknik för att effektivisera energiomvandling från t.ex. vind, sol och vågor.
Det behövs även att vi effektiviserar energianvändningen.
Detta summerat blir en ”New Green Deal”.
Det behövs nytänkande och stöd för att vända bilberoendet i Trollhättan. Det finns kompetens i Trollhättan som kan användas till något annat än att tillverka bilar som inte går att sälja. Det får inte bli en ny varvskris.
I ett inledande skede krävs stöd till de som blir arbetslösa inte bara i form av pengar utan kompetensutveckling och omskolning.
Regeringen ska inte köpa SAAB utan de ska se till att GM inte bara tar russinen i kakan och lämnar efter sig ett kostsamt konkursbo. Det finns resurser i SAAB som kan användas till annat än biltillverkning framförallt personalens kunnande.
TV4_Peter
NOVUS DEC 2009

Läs hela Novusbarometer!

DN, SvD

Kategori: valet2010  | Skriv en kommentar
sön
20
dec
2009
söndag, 20 december, 2009 | Skriven av:

I går när jag gick hem från en liten julavslutning var det snöväder. Det kom vackra små snöflingor som kom dalande från ovan.
Nu på morgonen när jag tittar ut så är allt täckt av snö. Så här mycket snö som fallit och landat vertikalt har jag inte sett på länge.
Fantastiskt vacker hoppas snön ligger kvar över julen.

Hoppas nu att bara de som måste ut på vägarna gör det och övriga tar fram pulkor och skidor i stället.

Det känns bra att det nu snart är jul. Ska bli skönt att bara vara ledig. Vi tänker inte åka någonstans utan bara vara hemma och njuta. Blir vädret så här så blir det sköna promenader i vinterväder. I år blir det veganjulmat som vanligt men i år tänkte vi förnya oss och använda recept från tidningen Hälsa.

HEMMA I MITT KÖK
När förbundsordförande för Djurens Rätt, Alexandra Leijonhufvud bjuder på vegetariskt julbord saknas inga delikatesser. Vi bjuder på alla recepten!

Fdr_julbord2009 I senaste numret nr 12 2009 är det ett reportage där Djurens rätts ordförande bjuder på julbord. Där finns många läckra recept så man behöver ju inte vara hungrig i jul.

Andra julrecept

Vegetariska föreningen

Djurens rätt

Veganföreningen