söndag 20 december 2009 | Skriven av:

Det är en ovanlig syn att se så mycket snö i Lund. Dessutom har det inte blåst på ett bra tag så snön kommer bara vertikalt inte horisontellt. Vilket innebär att snön läggs på hög och ligger kvar i träden. Temperaturen är klart under noll så det blir ingen slask.

Märkligt nog saknas alla plogbilar. Inga gångbanor eller gator verkar vara plogade. Det hade annars varit läge, att nu när snön är mjuk och fluffig, att få bort snön från gångbanorna vilket hade ökat framkomligheten.

Mysigt att se all snö och se alla barn med pulkor och skidor som strålar av glädje. De är klädda för vädret och har inga problem med att det är djup snö.
Hoppas nu kung Bore ser till att kylan håller i sig, i alla fall över julen.

Väldigt många bilister kör omkring i snötäckta bilar så föraren knappt ser ut och inga fram- eller bakljus syns. Många kör också alldeles för fort. De verkar tro att de kan köra som om det är sommarväglag bara för att de har satt på vinterdäck.
Alldeles för många är ute och kör i “snökaoset” vilket ger extra jobb för bärgare och räddningstjänst.

Fler borde kunna gilla läget och anpassa sig efter väderförhållanden.
Det är ungefär samma sak som klimatproblematiken. Trots att man nu vet att vi måste minska vår enegianvändning och minska våra CO2-utsläpp kör många på som vanligt. Lite klimatkompensering och så kör vi som vanligt. VI måste gilla läget och ändra våra livsstilar annars går det åt helsicke.

Snö&Parkbänkar_dec2009

Kategori: livsstil
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>