Inlägg den 03 maj 2008

lör
3
maj
2008
lördag, 03 maj, 2008 | Skriven av:

I dag var det fint väder så det var lite trist att sitta inne hela dagen. Våren har inte kommit riktigt lika långt i Norrköping som i Lund. Även om det var soligt idag känns luften lite kylig.
Det känns dock att det är vår i liften även i Norrköping.

Djurens rätt stämma rullar vidare. I dag debatterades frågan om t.ex. köttskatt. Köttindustrin är både ett klimatproblem och djurrättsproblem.

Stäman har i alla fall uppmärksammats i lokal media Norrköpings Tidningar och Folkbladet.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar
lör
3
maj
2008
lördag, 03 maj, 2008 | Skriven av:

Enligt SDS :

“Mycket mat går till spillo. Vi tänker oss inte alltid för när vi handlar mat – uppemot en femtedel av alla livsmedel som köps i Sverige hamnar i soporna. Slöseriet drabbar förstås både miljön och våra egna plånböcker.”

Vi slösar inte bara med elenergi, bensin, diesel mm utan även med mat. Trots att vi nu har mycket större möjligheter till att förvara livsmedel så slänger vi massor med mat.
Detta är en del av vår livsstil. Affärer uppmuntrar till storköp för att det blir “billigare”. Totalsumman blir inte mindre om man räknar in det som slängs och den överkonsumtion som det ofta innebär.
Köp 3 betala för 2 är inte ovanligt!
Bara att skriva extra pris eller använda en röd prislapp lurar oss att tro att det är billigare. Köp en för 9.90 och tre för 32 kan lura oss att tro att det är billigare att köpa tre.

Det är inte bara att vi förlorar ekonomiskt det är även att vi slösar på andra resurser som energi.