lördag 3 maj 2008 | Skriven av:

Enligt SDS :

“Mycket mat går till spillo. Vi tänker oss inte alltid för när vi handlar mat – uppemot en femtedel av alla livsmedel som köps i Sverige hamnar i soporna. Slöseriet drabbar förstås både miljön och våra egna plånböcker.”

Vi slösar inte bara med elenergi, bensin, diesel mm utan även med mat. Trots att vi nu har mycket större möjligheter till att förvara livsmedel så slänger vi massor med mat.
Detta är en del av vår livsstil. Affärer uppmuntrar till storköp för att det blir “billigare”. Totalsumman blir inte mindre om man räknar in det som slängs och den överkonsumtion som det ofta innebär.
Köp 3 betala för 2 är inte ovanligt!
Bara att skriva extra pris eller använda en röd prislapp lurar oss att tro att det är billigare. Köp en för 9.90 och tre för 32 kan lura oss att tro att det är billigare att köpa tre.

Det är inte bara att vi förlorar ekonomiskt det är även att vi slösar på andra resurser som energi.

Kategori: ekonomi, livsstil, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>