torsdag 18 december 2008 | Skriven av:

Läste i DN att ”Vinterkräksjukan sätter rekord”

”Vinterkräksjukan har klippt till med oväntad kraft över hela landet. ”Det är väldigt olyckligt att det kommer nu såhär före jul”, säger Kjell-Olof Hedlund på Smittskyddsinstitutet.

Många svenskar lider kval. Aldrig tidigare har så många fall av kräksjuka rapporterats för vecka 50, förra veckan, som i år.”

Det står i artikeln att vinterkräksjukan upplevs olika. Tydligen kan den gå snabbt över eller så håller den i sig ordentligt. Troligen var det nog inte vinterkräksjuka jag drabbades av.

Expertisen ger tre goda råd:

”God handhygien, tur och rätt gener är det enda som skyddar mot vinterkräksjuka.”

Lite märkligt att ”vi” drabbas av så många sjukor numera. Trots att många försöker upprätthålla en superhygien och har bakteriedödande medel i det mesta, tandkräm, kläder, tvättsvampar, tvålar
Eller kanske är det pga av denna superhygien vi drabbas av detta.

Kategori: miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
 1. Jan skriver:

  Icke då. En god hygien förebygger angrepp av virus och bakterier. Och några fler ”sjukor” än förr i tiden drabbas vi inte mer av, snarare mindre.

  • Yngve skriver:

   Visst är det väl så att vi behöver ta till allt starkare antibiotika för att hantera många sjukor eftersom bakterier blir resistenta.
   Trots all vår hygien är vi väldigt sårbara. Vi har dessutom fått fler allergier som en del forskare hävdar beror på vår ”sterila miljö”.

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>