tisdag 26 maj 2009 | Skriven av:

brand2009Denna gång är jag på väg till metropolen Borlänge. Jag ska vara med på “Brand 2009” vilket är räddningstjänstens rikskonferens. I år fokuseras det på de möjligheter som finns för ett framgångsrikt arbete inom samhällsskydd och beredskap – med skydd mot olyckor som motor och den enskilde i fokus. Det finns mycket att göra för räddningstjänsten. Inriktningen på räddningstjänstens arbete har förändrats från den rena utryckningen till det förebyggande.
Fortfarande omkommer nästan 3 000 personer till följd av olyckor i Sverige varje år, vilket är en ökning med nästan 30 procent på bara tio år. Till det ska läggas att drygt 100 000 personer vårdas på sjukhus till följd av olyckor varje år, och att olyckorna under ett år kostar samhället nästan 40 miljarder kronor. Om kommunerna om fem år vill se sig som den aktör som förmådde vända den negativa utvecklingen, måste det till nya tag nu.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>