lördag 27 december 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Joggingskor och kaffe är tricket”

“Redan vid sextiden på annandagens morgon börjar det klicka i prislappspistolerna i några av butikerna. Vid åtta är det full fart. Annandagsreans frontsoldater mobiliserade alla krafter inför årets tuffaste dag.”

Nu är juldagarna över. Det är nu som reorna brukar börja, men i år har det varit många reor redan. Till och med innan julafton.

YA skriver : “Inga spår av krisen när rean drog igång

“Strålande sol och passande vitt på marken. Ingen butiksägare hade väl kunnat tänka sig en bättre inramning när mellandagsrean drog igång på annandagen. Fast det fanns ju förståss de som tjuvstartat.”

Bara för att få hjulen att snurra och visst fungerar det. Reorna innan hade rea på vissa varor, som vanligt s.k. lockvaror, men långt ifrån på allt.
Det verkar gå hem, vi människor älskar att handla. Vi borde kanske agera istället och tänka på vad det innebär med all vår konsumtion. Vem får betala?
Hur är varorna tillverkade och av vad?
Vilken klimatbelastning utgör de?

Det verkar ju tråkigt kanske många tycker men vi har inget val. Vi har bara ett klot och det måste vi vara rädda om. Plus alla människor som bor på planeten.

Som vanligt brann det i Gävle.
SDS skriver : “Gävlebocken brann upp”

“Gävlebocken stod i lågor i morse. På bilder från webbkamerorna utanför den världsberömda skapelsen kunde man se kraftig rök och ett svartbränt bockskelett. Enligt polisen har en okänd gärningsman tänt på.”

Bocken är nog det mest kända i Gävle. Traditionen med halmbocken började 1996 och redan samma år startade en annan tradition att bränna ner bocken.
Man kan se bocken via två webkameror.

Trots detta så brann den ner. I år utmanade man ödet och använde inget flamskyddsmedel, vilket ju är bra ur miljösynpunkt.
I alla fall fungerar reklamtricket!

“TT: Men är det inte nästan så att bocken får mer reklam när den brinner upp?
– Nej. . . det är människor från 105 länder som hittills i år har följt bocken via webbkamerorna. Och många blir nog oerhört ledsna när de får reda på att han har brunnit, säger Bockkommitténs presstaleskvinna.”

Det har blivit fler julbockar!
DN skriver :

“Även flera av Gävlebockens många kusiner runt om i landet har i år råkat illa ut. Till exempel har det brunnit julbockar i värmländska Hagfors, i Lycksele i Västerbotten och i Brålanda i Västra Götaland.”

Där vi bor har det varit lugnt och stilla, innan jul och under julen. Ännu inga smällare och raketer, men i Malmö har det börjat.
SDS skriver : “Årets raketterror är här”

“Polisen blev på annandagen uppringda av ett mycket stort antal upprörda, uppgivna och rent ut förbannade Malmöbor. Årets raketterror har börjat.
– Nu är det igång, säger Erik Jepsson, länsvakthavande befäl vid Skånepolisen.”

Tyvärr verkade det bara vara ICA Maxi, av de stora kedjorna, som slutade sälja fyrverkerier i år. Coop slutade inte vilket jag hade hoppats på.

Nu får man hoppas att vi vuxna och speciellt föräldrar tänker till och inte köper fyrverkerier till underåriga. Dessutom är det ju bra om alkoholförtäring inte kombineras med fyrverkerihantering.

Fyrverkerihanteringen utgör både fara för människor och djur. Det orsakas bränder när raketer flyger in genom fönster till lägenheter.
Djur och människor får äta lugnande medicin.
Många personskador uppstår, till och med dödsfall, i samband med fyrverkerihantering.
Det är ju heller ingen direkt miljö och klimat hit.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>