lördag 27 december 2008 | Skriven av:

GP skriver : “Centern kluvet i kärnkraftsfrågan”

“Centerpartiet är fortsatt kluvet i kärnkraftsfrågan. Efter partiledaren Maud Olofssons kommentar om att “sluta tjafsa i kärnkraftsfrågan” vädrar nu centerpartister som vill ha mer kärnkraft morgonluft.

Johan Hedin, vice ordförande i Stureplanscentern i Stockholm, ska lägga ett förslag till partistämman i sommar om att tillåta en utbyggnad.”

Det är ju både ock en strålande idé samtidigt som det inte är det. Kärnkraften är farlig och omodern. Kärnkraftsfrågan har varit en stor fråga för centern. Till och med så stor att den fällt en regering. Fälldin lämnade in sin och regeringens avskedsansökan den 5 oktober 1978 pga av kärnkraftsfrågan.

Centern har tunnats ut sin miljöprofil och har blivit grått och där miljö och klimat diskuteras men där handling saknas.

Nu när det finns andra alternativ så känns det verkligen som ett steg bakåt att man ska bygga ut gammal teknik.
SDS skriver :

“Fredrick Federley, också riksdagsledamot (c), anser däremot att centern bör lämna sitt nej till utbyggnad.
– Jag tror att både basindustrin, elkonsumenterna och miljörörelsen behöver veta vad det är vi har att förvänta oss av en borgerlig regering efter 2010, och då är det oerhört viktigt att vara tydlig, säger han till Ekot.”

Visst behövs el men det är ohållbart att fortsätta som vanligt. Vi måste spara energi och det måste även den elintensiva industrin göra. Det finns en potential att spara. Eftersom kärnkraften inte tar alla kostnader och att stora investeringar redan är gjorda blir det svårt för nya moderna och mer klimatvänliga alternativ att konkurrera.

Man talar heller aldrig om hur uranbrytningen går till men det sker lång borta. Någon annanstans och då har vi inget ansvar!
Eller?

Varför ska kärnkraften subventioneras som den gör när det gäller försäkringsfrågan. Kärnkraftsindustrin tar inte full ansvar för detta eftersom en försäkring skulle bli väldigt dyr för att kunna ersätta försäkringstagaren vid en kärnkraftsolycka.

Dessutom är det inte klart hur slutförvaringen kommer att fungera och vi vet heller inte till vilken kostnad.

Det är bra att centern tänker om i vissa frågor men inte i kärnkraftsfrågan.

Det är dags att damma av en Tage Danielsson:

Kategori: energi, miljö, säkerhet
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>