måndag 3 januari 2011 | Skriven av:

SDS skriver : Fullt upp på akuten

Snorhala gator och influensatider. Det är inte den bästa kombinationen för de redan överfulla akutmottagningarna.
Det är hårt tryck på akutmottagningarna i Skåne så här i influensa, vinterkräksjuka och de glashala vägarnas tid.

Kaotiskt är kanske ett mer passande ord för att beskriva de senaste veckorna enligt Wolfgang Reinhardt som har bakjour på akuten i Malmö.

Vintervädret har varit fantastiskt i Lund. Så länge jag har bott i Lund har det aldrig varit så fint vinterväder. Dock har de senaste dagarna varit lite som det brukar att det töar och fryser till om vartannat.

Vinterväghållningen har inte varit den bästa även om det fanns dagar då det var plogat och röjt även på gångbanor. Som vanligt har det byggts upp snövallar kring gångbanorna så man knappt kan lämna kvarterer. För att korsa en gata så har man behövt klättra över en snö vall. Tidigare gick det rätt så bra om man är “ung och rask” men nu är det svårare då det har blivit isskorpa på det en gång fluffiga snötäcket.

Nu när det varit plusgrader med efterföljande minusgrader har halkbekämpningen nästan helt uteblivit. Det är inte konstigt att det blir många besökare på akuten. Det har varit glashalt på många gångbanor och gator.
Vissa gångbanor har fått lite sand eller snarare stenkross och det har hjälp men många gångbanor saknar helt detta och där kan man spegla sig i blankis.

Visst kostar det en del med halkbekämpning men benbrott kostar också pengar.

Även i Lund råder bråda dagar. Sandra Johansson, driftsansvarig på akuten i Lund:
– Vi har haft betydligt många fler benbrott än vanligt till följd av den dåliga halkbekämpningen. Det är ju fullständigt under all kritik ute på gatorna.

Om nu saltet är slut kan man väl använda stenkrossen eller är denna slut också?
Sedan hade det inte varit dumt om man köpt in lite vanliga snöskyfflar så att man kan öppna upp vallarna så att man kan lämna sitt kvarter och komma över gatan.

Det är märkligt att det ska vara så svårt att hålla gångbanor gångbara …

Träffar: 3

Kategori: hälsa, väder
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>