Inlägg den 24 maj 2008

lör
24
maj
2008
lördag, 24 maj, 2008 | Skriven av:

Så även om vi mest sitter inne så känns det skön att solen skiner utomhus. I kväll har vi bara en timme kvar. Tidschemat hålls bra.
I plenum hade vi en bra debatt kött och klimat. Många bra inlägg från Grön Ungdom. Veganer/vegetarianer mot semi-vegetarianer. Många försvarade köttätandet med att det finns ju bra sätt att få fram kött. Alla tycks äta kött från frigående kossor som bara äter gräs och håller landskapet öppet. Debatten vanns av “veganerna”. Vi får se vem som vinner omröstningen.
Bra att det i alla fall fanns en klar majoritet som ville minska köttkonsumtionen.

Kategori: djurrätt  | Skriv en kommentar
lör
24
maj
2008
lördag, 24 maj, 2008 | Skriven av:

Nya MiljöAktuellt skriver: “Plasma-TV stor energislukare”

“Elräkningen från din nya Platt-TV kan bli mer än tre gånger högre än från din gamla bildrörs-tv. Det visar ett test från Energimyndighetens Testlab.”

Många tror nog att en ny TV är mindre energislukande än en gammal. Men så är det inte med självklarhet. Dessutom så ökar antal TV-apparater i hemmen. Så även om TV-apparaterna har lägre energiförbrukning så minskar inte energianvändningen eftersom antalet apparater ökar och antalet timmar man tittar på TV ökar.
Som vanligt blir det överkonsumtion.

Kategori: energi, klimat  | Skriv en kommentar
lör
24
maj
2008
lördag, 24 maj, 2008 | Skriven av:

Trots att vi bara har kommit halvvägs i Sveriges geografi så är det stor skillnad mellan Skåne och Östersund. Vi bor på Östersunds camping. Vaknade tidigt trots gårdagens fest, mycket p g a ljuset och fågelkvitter. Gick en runda och lyssnade på fågelkvittret.
Blåsipporna blommade för fullt.

Dagens förhandlingar går smidigt. Inga ordningsfrågor. Vi har snart klarat av hälften av påverkanstorgen.
Det är både plus och minus med påverkanstorg. Det blir en annan dialog under torgen då fler kan delta. Ibland skulle man behöva ha lite mer plenumdebatt. Det är minst en fråga per torg som diskuteras i plenum. Det är ungefär samma personer som går upp i plenumdebatterna men kan ändå ge ett viktigt tillskott innan man går till beslut.

Hittills tycker jag inte det har varit så mycket diskussioner på torgen. Mycket pga att det var väldigt trångt. Vi hade 10 påverkanspunkter i samma rum. Där varje punkt hade ett antal frågor som skulle diskuteras.

Jag föredrar att det ska vara en kombination av påverkanstorg och utskott, Vissa större frågor behöver diskutera i utskott.

Kategori: internt  | Skriv en kommentar