Inlägg den 16 april 2008

ons
16
apr
2008
onsdag, 16 april, 2008 | Skriven av:

Möjligt att nå klimatmål utan kärnkraft”

“Att ta kärnkraften ur drift och samtidigt nå långtgående mål på klimatområdet är “tekniskt möjligt” enligt Energimyndigheten. Det kräver dock att konsumtionsmönstren ändras.”

Energimyndigheten bedömer det som svårt, men “tekniskt möjligt”, att ta kärnreaktorer ur drift i den takt som 40 års livslängd innebär och samtidigt nå “långtgående mål på klimatområdet”.
Detta torde enligt Energimyndigheten “kräva kraftiga insatser för att främja bland annat förnybar energi, effektivare elanvändning och transporter med lägre utsläpp av växthusgaser”.

Alltså är det bara att sätta igång.

ons
16
apr
2008
onsdag, 16 april, 2008 | Skriven av:


I Skånska Dagbladet kan man läsa:
Man kräver Lund på två kronor
En kissnödig man har polisanmält Lunds kommun för bedrägligt beteende, sedan en toalett la beslag på hans pengar utan att ge tillträde till urinoaren.
Det var vid lunchtid i måndags som den 61-åriga mannen hastade mot den offentliga toaletten, som står granne med busstationen på Botulfstorget och Saluhallen. Han lade på två kronor, vilket är kostnaden för att göra sina behov.
Automaten fungerade dessvärre inte och dörren förblev låst.
Händelsen gjorde mannen så förgrymmad att han nu polisanmält Lunds kommun. Han kräver att kommunen kompenserar honom för hans utlägg på två kronor. Han tillägger i sin polisanmälan att det är “dåligt att missköta och inte hålla de offentliga toaletterna fungerande”.

Bedrägligt Han poängterar att det dessutom saknades en skylt om att toaletten var trasig.
Polisanmälan rubriceras som bedrägligt beteende.
Det är ovisst om anmälningen leder till åtal. Om det går så lång lär skadeståndet inte gräva några större hål i kommunens plånbok.

Vi har det nog ganska så bra när vi har energi till sådant här!

Kategori: livsstil  | Skriv en kommentar