måndag 1 mars 2010 | Skriven av:

Lyssnade på Agenda där hushållsnära tjänster var en av frågorna som diskuterades. Alliansens representant i form av näringsministern talade varmt för dessa tjänster och menade att dessa var så viktiga för att få ihop livspusslet. Hon menade att alla kan köpa hushållsnära tjänster. Men så är det inte. För att det ska vara “lönsamt” så måste man tjäna mer än vad man betalar för tjänsten. Annars får man jobba längre tid än man behöver lägga ner på att t.ex. städa själv.
Näringsministern säger att om man tar bort stödet kommer det att drabba de som ha låg inkomst. Hon säger att 70 % som använder avdraget tjänar under 500 000. Jämfört med en ministerlön är 500 000 låg lön men inte för oss vanliga löntagare.

Det är nog inte en slump att 97 % av de som utnyttjat “avdraget” tjänar över 40 000 i månaden. Endast 0.3 % av de som utnyttjat avdraget tjänar under 30 000 kr i månaden.

Visst är det bra att det skapas jobb men varför ska bara vissa jobb subventioneras?
Konstigt att det är “typiska kvinnojobb” som ska subventioneras?
Varför kan man inte betala för vad det kostar?

Alliansen driver att bidrags Sverige måste stoppa. Varför ska det då vara bidrag till att skattesubventionera tjänster bara för de med hög lön?

Jätte bra om tjänstesektorn kan öka. Kan detta hjälpa oss att få ihop livspusslet kanon men då får det vara på ett annat sätt så att stödet går till de som bäst behöver det.

Kategori: arbete, ekonomi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>