onsdag 18 november 2009 | Skriven av:

SDS skriver : Bara 18 procent emot boendet

Med stöd från Vellingeborna ville kommunledningen stoppa transitboendet i Hököpinge. Men en opinionsundersökning visar att bara 18 procent håller med.

– Kan vi stoppa det, så ska vi stoppa det.

Det sade Carina Larsson (M), ordförande i M-nämnden, på mötet förra tisdagen i Hököpinge. I ett brev på hemsidan talade kommunalråd Lars-Ingvar Ljungman (M) om att kommunens invånare blivit överkörda. Och i en chatt med Sydsvenskans läsare två dagar senare skrev han: ”Jag har hela tiden hävdat att jag anser mig ha en majoritet av invånarna med mig.”

Men i själva verket hade inte kommunledningen något stort stöd bland Vellingeborna.

Moderaterna i Vellinge har gjort det mesta för att stoppa de ensamkommande flyktingbarnen. Man har försökt få det till att Vellingeborna kräver ett stopp. Visserligen är detta inget godtagbart skäl men nu det sig dessutom inte vara korrekt. SDS undersökning visar “bara” 18 % är emot att flyktingbarnen placeras i Vellinge. 63 % håller inte med den moderate kommunledningen. Den moderata ledningen ger bränsle till främlingsfientliga partier. Varför ska en av de rikaste kommunerna ta emot några flyktingar? Det kan inte vara ekonomiska skäl denna gången eftersom alla kostnader är täckta via Malmö kommun.
Vad ska man nu skylla på?
Är det inte dags att tala om hur det egentligen ligger till?

vellingegrafik_292991a

Kategori: barn, flyktingar
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>