fredag 19 september 2008 | Skriven av:

SDS skriver : “Två gripna efter klimatdemonstration”

“Den stora klimaxdemonstrationen drog igång vid 16-tiden. Ett hundratal personer marscherade från Möllevångstorgen mot Nobelvägen. När demonstrationståget upplöstes efter två timmar greps två personer, enligt uppgift för grövre brott som inte har med demonstrationen att göra.

Längst fram i demonstrationståget går personer utklädda till pingviner och isbjörnar sida vid sida. En av aktivisterna är Emelie Ekman, 21, som kommer från Göteborg.

– Det här handlar om att vi förstår vår värld genom att åka bil. Jag är här i pingvindräkt eftersom djuren dör, säger hon.

Bland demonstranterna finns organisationer som planka.nu och Jordens vänner. Under två timmar ringlade sig demonstrationståget från Möllevångstorget längs med Ystadsgatan och Nobelvägen mot Industrigatan. Vid 18-tiden upplöstes demonstrationståget. Strax därefter grep polisen två personer.

Gripandet skedde i korsningen Nobelvägen – Industrigatan. Enligt polis på plats ska de vara misstänkta för grövre brott som inte har med demonstrationen att göra.”

Varför skriver SDS “Två gripna efter klimatdemonstration”?
Visserligen skriver man på slutet “att de gripna var misstänkta för grövre brott som inte har med demonstrationen”.
De som bara läser rubriken, vilket många bara gör, får då kopplingen brott och klimatdemonstration.

Vad har gripandet med demonstrationen att göra???

Finns det någon baktanke frågar man sig?

Kategori: etik, klimat, media, miljö
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
  1. Anonymous skriver:

    Baktanken finns i så fall redan hos motkraft.net : de skriver i sin blogg att de är gripna för att ha ritat med krita på marken(!). Något varken polisen eller SDS anger som skäl (polisen skriver att den ene är misstänkt för våldtäkt). Så frågan är i så fall också vad motkrafts baktanke är?

  2. Yngve skriver:

    Vad har “motkraft” med SDS artikel att göra?

    SDS skriver så här om sig själva: “Sydsvenskan är en oberoende liberal morgontidning som i sin opinionsbildning står fri från bindningar till politiska partier och andra organiserade samhällsintressen. Sydsvenskans nyhetsförmedling är i alla aspekter självständig och opartisk.”

    Jag tycker inte rubriken verkar så opartisk!

Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>