torsdag 28 maj 2009 | Skriven av:

brand2009_logga1Nu har vi kommit till sista dagen. I går var det föreläsningar och miniseminarier. Många av dessa var intressanta. Räddningstjänst bedrivs olika runt om i landet. Det är stora kommuner, det är små kommuner, det är små förbund och det är stora förbund. det är intressant att lyssna och att lära. hade varit bar om det hade varit lite fler politiker närvarande. Förra året i Karlstad hade lite mer fokus på politiken vilket jag tyckte var bra. Nästa år ska Räddningstjänsten Syd vara värd.

Räddningstjänst Syds anställda har reprenterat förbundet bra. Ett seminarie handlade om händelserna i Rosengård. Speciellt kul var det och se våra trygghetsvärdar från integrationsprojektet. De har varit jätteduktiga.
Projektet har Räddningstjänsten Syd startat i samarbete med Arbetsförmedlingen och Malmö stad: Det är en tio månader lång utbildning som ska förbereda för arbete inom räddningstjänsten som brandman, brand- och säkerhetsvärd eller instruktör.

De 24 deltagarna, som valts ut efter intervju och prova-på-dag med fysiska aktiviteter, tränas för att arbeta med utbildning, områdeskontroll och information. Fokus ligger på att informera medborgarna om boendesäkerhet och allmän brand i de områden som Räddningstjänsten Syd idag har svårt att nå ut i. I utbildningen ingår även sjukvård, fysisk träning och praktik i operativ tjänst. För de elever som saknar godkända gymnasiebetyg ges möjlighet att komplettera under utbildningens gång. Utbildningen bedrivs på Räddningstjänsten Syds nyaste station i stadsdelen Rosengård i Malmö.

Liknande projekt behövs för att kunna rekrytera bredare till räddningstjänsten.

Det blir långa dagar men trevliga sådana. Gårdagen avslutades med middag på Dalaregementet i Falun. Det blev god veganmat och trevlig underhållning.
Nu är det slutspurt på konferensen. Den avslutas officiellt 12.30, men jag kommer att avvika lite innan 12. Annars hinner jag inte med tåget mot Lund som avgår 12.00 från Borlänge C. Förhoppningsvis är tåget i Lund 18.31. Då hinner jag med interpellationsdebattenLunds kommunfullmäktige.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>