fredag 27 februari 2009 | Skriven av:

DN skriver : “Volvos ledning kan få högre lön”

Volvokoncernens ersättningskommitté vill höja taket för koncernledningens rörliga lön och för det aktieprogram som de också omfattas av.
Kommittén föreslår att årsstämman beslutar om en takhöjning för cirka 250 ledande befattningshavare från 50 till 60 procent av den fasta lönen i år, enligt ett pressmeddelande. Höjningen omfattar inte koncernchefen som i dag har en rörlig lön som kan uppgå till maximalt 65 procent.

Den rörliga delen är kopplad till rörelseresultat och kassaflöde under enskilda månader och kvartal. Uppfylls inte de mål som satts upp utgår ingen rörlig lön.

Jag har svårt att se hur man motivera att man ska höja nivåerna när det går så dåligt för Volvo. Varför är det bara 250 ledande befattningshavare som får denna ökade bonus?

Eftersom man höjer chefernas ersättningar och avskedar arbetarna så kan det bara tolkas som att det är arbetarnas fel att det går dåligt. Frågan är ändå varför belönas cheferna?
Om de inte har något med det dåliga resultatet att göra så undra man varför de är chefer och vad de gör?

Det är otroligt dålig timing. Cheferna borde sänka sina höga löner och ersättningar så att man kan rädda jobben för flera.

Men det är väl lättare att ropa efter staten som man annars inte har så gott öga till. Men när staten betalar så är staten välkommen.

Träffar: 45

Kategori: arbete, ekonomi
Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>