onsdag 18 februari 2009 | Skriven av:

SDS skriver : “Stopp för gratis lakan”

Nu är det slut med gratis lakan, handdukar, täcken och kuddar på Fäladshöjdens äldre boende. I stället erbjuder sig personalen att åka till Ikea och handla. Men kostnaden – 2 000 kronor – får de äldre stå för utan att avgiften sänks

Lakan, handdukar, täcken och kuddar var inte gratis. De ingick i den avgick de äldre betalade för sitt boendet.

Nu tar vårdbolaget Carema bort lakan, handdukar, täcken och kuddar men de boende får betala samma avgift. Det är detta som är problemet.

Detta är varför Carema kan lägga ett lägre bud än andra för att ta hand om äldreboendet. Att de dessutom har mindre persoanltäthet gör ju också att Carema tjänar pengar och de äldre förlorar i form av mindre omsorg.

Ni har sagt upp avtalet med Tvättbolaget som hittills levererat och tvättat sängkläder. Ni gör alltså en ekonomisk vinst när era kunder nu får bekosta dessa saker?
– Ja det blir en ekonomisk vinst. Men det är inte det som är det viktiga och anledningen. Det är ett eget boende där man har sina egna saker, säger Carina Pihlwret.

Visst Carina tror du på vad du själv säger?
Om nu vinsten inte var det viktiga kunde ju Carema ha sänkt avgiften och infört egna sängkläder etc. Men det gjorde inte Carema.
Man kan ju undra varför?

Kommunalrådet Tove Klette (FP) är politiskt ansvarig för bland annat vårdfrågorna i Lunds kommun. Enligt henne var sängutrustning inget som diskuterades när avtal skrevs med Carema om att ta över fyra boenden i Lund.
– Det avtalet reglerar inte sådana detaljer utan främst personaltäthet och liknande. Att bo på äldreboende är ett eget boende och då menar jag inte att det är underligt att man har till exempel sina egna sängkläder. Så är det på många boenden och många kommuner har samma system, säger Tove Klette.

Nej det konstiga är inte att ha egna sängkläder utan att betala för sängkläder man inte får.

Du kan följa inlägg och kommentarer med RSS 2.0 feed. Du kan lämna en kommentar, eller trackback från din egen hemsida.
Lämna en kommentar
Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/7/8/c/vegania.se/httpd.www/wp-content/themes/YP/comments.php on line 75

XHTML: Du kan använda följande html-taggar:: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>