Inlägg den 29 maj 2009

fre
29
maj
2009
fredag, 29 maj, 2009 | Skriven av:

Nu jublas det över att Lund troligen har fått ESS. Man kan inte tro att det då saknas pengar. Nuvarande alliansregeringen och förra regeringen har jobbat hårt för att anläggningen ska förläggas i Lund. Man gör nästan allt för att bli det utvalda landet. Man kan diskutera hur utvalt det är. Alliansregeringen har på sista tiden ökat Sveriges kostnader för anläggningen. Man har ökat Sveriges finansieringsdel, man har lovat skattefrihet …
Samma alliansregering har sagt att det finns inte pengar att till att stötta kommuner och regioner, det finns inte pengar att stötta enskilda. Alla måste spara. Det är kärva tider, men inte när det gäller att bygga ESS. Visserligen kommer inte de höga ESS kostnaderna i år men de kommer.
Det skulle vara intressant att få en sammanställning hur mycket som satsats på att lobba för Lund och Sverige. Hur många har inte varit fullt sysselsatta med att marknadsföra Lund.

Om det nu blir Lund som “får” ESS och som får offra en stor del av sin högvärdiga jordbruksmark så återstår en miljöprövning. Man kan undra hur prövande denna kommer att bli när man redan har gjort så mycket för att den ska ligga i Lund.

Man får också hoppas att inte alla pengarna går till ESS så att annan forskning får lida. Det behövs mycket forskning på många andra områden om vi ska kunna få ett långsiktigt hållbart samhälle.

fre
29
maj
2009
fredag, 29 maj, 2009 | Skriven av:

Kategori: EU  | Skriv en kommentar