Inlägg den 03 augusti 2008

sön
3
aug
2008
söndag, 03 augusti, 2008 | Skriven av:

Vi har köpt en liten planta som ska bli en stor fin lilja som heter ”Afrikas blå lilja”, som vi satt i en relativt stor kruka. Vi har vattnat rätt duktigt eftersom solen har legat på. Helt plötsligt från ingenstans dök det upp svamp i krukan. Har ingen aning om den är ätlig. Den luktar gott.

Är det någon som tror sig veta så får ni gärna höra av er.
Hade inte varit dumt med en egen svampodling

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar
sön
3
aug
2008
söndag, 03 augusti, 2008 | Skriven av:

AB skriver : ”Barnmatador stoppas från tävlingar”

”Den 10-årige kändismatadoren Michelito stängs av från två tjurfäktningar i Frankrike. Arrangörerna menar att pojken kan skada sig.

– Det är som att förbjuda ett barn att spela fotboll, säger Michelito till AFP.
Matadoren Michel Lagravere Peniche eller ”Michelito” har varit tjurfäktare sen han var sex år. Han har redan dödat 60 tjurar och blivit en stjärna i hemlandet Mexiko.
Nu stoppas hans karriär utomlands då han inte får medverka i två franska tjurfäktningar. Pojken riskerar skada, menar arrangörerna i Arles. Dessutom finns det begränsningar för barnmatadorer i franska lagen, uppger BBC.
Matadoren besviken
Michelito är besviken över beskedet.

– Det är som att förbjuda ett barn att spela fotboll, säger Michelito till AFP.
Men Claire Starozinski, ordförande i Antitjurfäktningsalliansen, välkomnar förbudet.

– Även om syftet är inte att döda, finns det en risk för ett barn på 30 kilo att ställas ansikte mot ansikte med ett 200-kilos djur.

Michelito far, Michel Lagravere, menar att mot tjurfäktningsmotståndarna attackerar hans son eftersom Michelito blivit känd i media.”

Det är otroligt att man kan tillåta tjurfäktning.
Det hela känns väldigt olustigt att man är stolt över att ha dödat 60 djur. Att man jämför tjurfäktning med fotboll.

Man förbjuder nu barn att delta i tjurfäktningar pga att ”pojken riskerar skada”. Inte ett ord om tjurens lidande.

Detta är inte annat än rent djurplågeri som främst drabbar tjurar men på bilden nedan ser man att det även kan drabba hästar.

När man lyssnar på tjurfäktsentusiaster så blir man förundrad över hur de resonerar. ”Det är en just och värdig kamp mellan tjuren och matadoren.” Det är bara det att om tjuren får övertag så kommer genast matadorens kompisar och hjälper till. Det är knappast en just kamp.

Vad är det för finess med att plåga ett djur på detta sättet och sedan döda det??

Helt obegripligt!!


Skriv på protestlista för att stoppa detta djurplågeri!

Kategori: djurrätt  | En kommentar
sön
3
aug
2008
söndag, 03 augusti, 2008 | Skriven av:

I går var vi på Mossagårdsfestivalen. Den startade på fredagen och då var det stekande hett. I går lördag var det perfekt festivalväder. Svala brisar med lite moln på himlen som gjorde det behagligt.
Det var mycket att titta på. Allt var ”ekologiskt”.
Tyvärr var det lite strul med maten. Vi köpte Tex mex wraps med ” Green n´Lean” protein. Tyvärr tog de slut precis när vi första gången kom fram till beställningsposition. Det var bara att vänta en halvtimme och sedan ställa sig i kö igen. De smakade gott.
Försökte sedan köpa veganvåfflor men de var tyvärr slut.

Vi avslutade kvällen med att lyssna på Thomas Di Leva. Det var första gången jag såg honom live. Han är onekligen en speciell person med utstrålning. Roligt att någon vågar gå mot strömmen.

Kategori: ekologi, livsstil, vegan  | En kommentar
sön
3
aug
2008
söndag, 03 augusti, 2008 | Skriven av:

I dag fick vi besök av en stor spindel. Jag tror att det är en korsspindel. Det ser lite hemskt när flugan fastnar i spindelnätet och kämpar för att göra sig loss. Så fort flugan fastnar rusar spindeln mot fångstplatsen. Samtidigt som flugan kämpar spinner spindeln sitt nät. Plötsligt verkar det som om spindeln börjar äta på flugan trots att den inte är stilla.
Ingen rolig flugdöd om nu döden kan vara rolig.

Näten som spindlarna skapar är fantastiska. Det är märkligt hur snabbt de får ihop alla trådar och hur de kan fästa det. Ibland verkar det som om de kan flyga eftersom har fäst trådarna på olika platser som man har svårt att första hur de kan förflytta sig mellan dessa.

Kategori: koloni  | Skriv en kommentar