Inlägg den 23 maj 2008

fre
23
maj
2008
fredag, 23 maj, 2008 | Skriven av:

Kongresspristagarna Karin Stenmar och Annika Axelsson från klädföretaget dem collective. De fick priset för att de går steget före och visar vägen för socialt och ekologiskt hållbart företagande.

Träffar: 10

fre
23
maj
2008
fredag, 23 maj, 2008 | Skriven av:


I går startade resan mot Östersund. Miljöpartiet har hyrt ett tåg från Stockholm till Östersund, som vi kallar “Grön Avgång”. Tåget stod inne redan kl. 20.00 och skulle avgått 22.00. Vi började med ett seminarie om “Mat och klimat”. Det är stor skillnad hur “maten” är producerad. Köttdjur kan äta gräs som vi människor inte kan äta och kyckling äter det vi kan äta. Dessutom beror det på var köttdjuren betar. Givetvis måste man även väga in hur man behandlar djuren.


Tanken var att tåget skulle lämna Stockholm 22.00 men så blev det inte. En vagn var trasig och måste bytas så hela tåget fick åka till vagnhallarna sedan åkte vi tillbaka. Vi kom i alla fall iväg och kom i god tid till Östersund.
Om man tänker på att vi har X2000 så är det konstigt att det inte hänt mer på liggvagnsfronten. Det var samma gamla liggvagnar som skakade och bullrade som det var när jag åkte liggvagn för 20 år sedan. Bitvis kände man varje rälsskarv.
Sovvagnarna har blivit mycket bättre och dagtågen så det är lite konstigt att det int ehänt något alls med liggvargnarna.
Det var i alla fall trevligt att åka med Grön Avgång. Nu har vi tre fullspäckade dagar framför oss.

Träffar: 18